ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ασφαλώς κυκλοφορώ με το ποδήλατο

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Α΄ γυμνασίου με θέμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ με το ποδήλατο», που εφαρμόζουμε φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές μας εκπαιδεύονται σε ασφαλείς συμπεριφορές στο δρόμο με ή χωρίς το ποδήλατό τους, ως συνεπιβάτες σε μηχανή ή αυτοκίνητο.

Ως εκ τούτου ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Μπικος Χρήστος αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε δράση για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν από τους ειδικούς του τμήματος Τροχαίας ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες για την ασφαλή μετακίνησή τους, να αποκτήσουν ευαισθησία , σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και κουλτούρα ποδηλάτη, να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που διατρέχουν όταν δεν φορούν κράνος ή παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι.

Στη δράση συμμετείχαν και τα έξι τμήματα της Α γυμνασίου.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ερωτήσεις, απορίες και προβληματισμούς τους, αντιλήφθηκαν τη σημασία του κράνους στους ποδηλάτες και τους μοτοσικλετιστές, τη χρήση ζώνης σε όλους τους επιβαίνοντες σε ένα όχημα, την τήρηση του ΚΟΚ από όλους και φυσικά και από τους ποδηλάτες, τις συνέπειες που έχουν οι τελευταίοι όταν παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι ή το στοπ ή όποιο άλλο σήμα της Τροχαίας.

  Ευχαριστούμε πολύ την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης μας για την τιμή που μας έκανε και την τόσο γρήγορη ανταπόκριση της στο κάλεσμα του σχολείου.

  Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων Α΄ γυμνασίου

  κ. Μπιτζιμινουδη Ευαγγελία (ΠΕ80)

   

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...