ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

"Ζώντας και μαθαίνοντας μαζί" 

     Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντός μας για το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με τίτλο «Ζώντας και μαθαίνοντας μαζί. Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη, Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωσης της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες», επιλέξαμε τη θεματική ενότητα «Δικαιώματα του Παιδιού» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης μας.

  Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, παρέμβασης στην κρίση με έμφαση στην προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα από την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα.

    Οι ειδικοί οι ψυχικής υγείας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού υλοποίησαν στο καθένα εκ των πέντε τμημάτων δια ζώσης βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας δύο ωρών, όπου μοιράστηκαν βιώματα και σκέψεις ενδυναμώνοντας την ατομικότητα και τη διαφορετικότητα. Εκπαίδευσαν τους έφηβους δυναμικά, μέσω της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης, στο επιλεγμένο θέμα, το οποίο αφορά στο εδώ και τώρα της σχολικής ζωής και της εξωτερικής πραγματικότητας.

     Οι μαθητές/τριες απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στις ομαδικές βιωματικές δράσεις, για τις οποίες επιστρατεύονται ποικίλες τεχνικές έκφρασης. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι συντονιστές εξοπλίζουν τους έφηβους με δεξιότητες ζωής, χτίζοντας μεθοδικά μια συναισθηματική σχέση ισοτιμίας, συνεργασίας και συμμαχίας μέσα κι έξω από την τάξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, με τον τρόπο αυτό οικοδομείται παράλληλα, η συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που επιτρέπει την ανάδυση μιας ομαδικής συνεργατικής κουλτούρας η οποία ενδυναμώνει την ψυχική ανθεκτικότητα των συμμετεχόντων και προικοδοτεί το κλίμα του σχολείου μετά το πέρας των παρεμβάσεων και τα άτομα εφ’ όρου ζωής.

      Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό της ΕΚΨΠ, για την υποστήριξή τους και την υλοποίηση των εν λόγω τόσο πολύτιμων για τους εφήβους μας δράσεων! Το σύγχρονο σχολείο δεν στοχεύει αποκλειστικά στη μετάδοση γνώσεων. Το έργο, που επιτελείται στο πλαίσιό του είναι σαφώς πολυπλοκότερο, καθώς προετοιμάζει τους μαθητές για τη μελλοντική τους ζωή, για την συνύπαρξη και συμμετοχή τους σε μία κοινωνία με ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να τους εξοπλίζει με το δυνατόν περισσότερα εφόδια.

Παπαδοπούλου Αθανασία, ΠΕ07

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...