Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας

0 02 05 feeecc4b06a60fd9b0ee0ec182609a0a096a22a34f609d6fb08fb5d76821bfdd c1b63d44f2adfab91
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 30 Ιανουαρίου του 2023 κάναμε ένα αφιέρωμα στους τρεις Ιεράρχες, Πατέρες της Εκκλησίας και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον  Μέγα Βασίλειο, τον  Γρηγόριο τον Θεολόγο  και τον  Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τους προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του Πατέρα Θεοφάνη Κούρτη παρουσίασαν στην αίθουσα τελετών του γυμνασίου μας ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο “ Ο Μαυρίκιος στην Καισάρεια” που μας ταξίδεψε στον τέταρτο αιώνα μ. Χ. στα μέρη της Ανατολής, τότε που το σκοτάδι της ειδωλολατρίας και το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς βάραινε τη ζωή και τις καρδιές των ανθρώπων. Μέσα σ’ αυτό τον αφιλόξενο κόσμο το γλυκό φως του χριστιανισμού ενσαρκωμένο από τον Μέγα Βασίλειο εξαπλωνόταν σιγά-σιγά, ανακούφιζε, παρηγορούσε και ανάσταινε τις καταδικασμένες ψυχές.

Προς μεγάλη μας χαρά, ανάμεσα στους θεατές του θεατρικού ήταν και μαθητές από το ειδικό σχολείο της πόλης μας. Κι αυτοί με τη σειρά τους μαζί με τους καθηγητές τους μας παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια : Ένα τραγούδι για τη διαφορετικότητα σε στίχους μητέρας μαθητή, “ Ο Πεχλιβάνης” του Θανάση Παπακωνσταντίνου, “ Σου μιλώ και κοκκινίζεις” του Διονύση Σαββόπουλου και “ Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον” των Διονύση Τσακνή και αδελφών Κατσιμίχα. Τα παιδιά ενθουσίασαν το ακροατήριό τους και έλαβαν ένα θερμό χειροκρότημα για τη άψογη εκτέλεση των τραγουδιών τους.

Ήταν μια υπέροχη συνάντηση. Μπράβο στα παιδιά του ειδικού σχολείου για τις μουσικές τους επιδόσεις όπως και στους μαθητές του 5ου για το θεατρικό τους! Τα δύο σχολεία έχουν μια διαχρονική σχέση αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας. Για αυτό στο τέλος της εκδήλωσης ανανεώσαμε την υπόσχεση για νέες συνεργασίες και στο μέλλον.

 

Εορτασμός "Τριών Ιεραρχών" στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (2023) από zm@5th_gym_axd

Χάρτης - τοποθεσία

Επικοινωνία

Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

phone 2551031447

fax 2551080411

email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

Email
Θέμα
Μήνυμα
Πόσο κάνει 2+5;

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

           www

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα