"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γιορτάστηκε η επέτειος του "ΟΧΙ"

 

  Με επισημότητα και ενθουσιασμό το σχολείο μας τίμησε και φέτος την Εθνική Επέτειο του 1940 με μια όμορφη γιορτή, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθητές, καθηγητές και γονείς. Η γιορτή μας ταξίδεψε στις μέρες του 40, με κείμενα, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες της εποχής, ενώ η καταπληκτική χορωδία μας πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση. Μια ομάδα μαθητών παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο του Βασίλη Αναστασιάδη, «Τρεις Ναζί στην κόλαση μαζί! ».Η πλοκή είχε ως εξής: Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Θάνατοι «με το τσουβάλι»! Στον Παράδεισο και στην Κόλαση γίνεται χαμός και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και οι κρίσεις, ποιος θα πάει πού. Ο Άγιος Πέτρος με τη βοήθεια ενός Αρχάγγελου είναι στην «υποδοχή». Ένας Άγγλος, ένας Εβραίος, ένας Έλληνας, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και ένας δωσίλογος... λογοδοτούν στον Άγιο Πέτρο για τις πράξεις τους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Όμως στην πόρτα του Παράδεισου ρουσφέτια δεν γίνονται... ή μήπως όχι;

  Μετά το τέλος της γιορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορισμού σημαιοφόρων και παραστατών, διαβάστηκε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου και απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία προόδου στους μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

  Την οργάνωση της γιορτής είχαν αναλάβει ο Γιάννης Κεβρεκίδης (Φυσικός) και η Στέλλα Μοσχονά (Φιλόλογος) με την άψογη συνεργασία στη μουσική πλαισίωση της γιορτής με τη Μουσικό του σχολείου μας κ. Στυλίδη Ειρήνη και τη χορωδία της.

  Την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στο τέλος της επίσημης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η φιλόλογος του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, κ. Μοσχονά Στέλλα, εκφώνησε τον Πανηγυρικό Λόγο της 28ης Οκτωβρίου 2019.

   

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...