ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στο 5ο!

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  γιόρτασαν τις Άγιες αυτές ημέρες και αποχαιρέτησαν το έτος 2019 με  μελωδίες, ευχές και πολλά χαμόγελα, συμμετέχοντας σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. 

«Νύχτα γιομάτη θαύματα. Νύχτα σπαρμένη μάγια»

αναφωνεί ο ποιητής συνεπαρμένος από τη δύναμη της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων.

Τη νύχτα αυτή ο Θεός φανερώνει τη μεγάλη αγάπη Του για τον άνθρωπο στέλνοντας τον Υιό Του, το μονογενή. Ο Χριστός ήρθε ανάμεσα μας για να σώσει το ανθρώπινο γένος, να στήσει και πάλι τις γκρεμισμένες γέφυρες επικοινωνίας με το Θεό. Η ενσάρκωση του θείου λόγου κάνει πιο ζεστές τις καρδιές μας και μας βοηθάει να νιώσουμε ότι τα καλά συναισθήματα είναι η πιο πολύτιμη κληρονομιά που έχουμε ως ανθρώπινο γένος.

Με όλες τις δράσεις  που διοργανώσαμε στο σχολείο μας προσπαθήσαμε να περάσουμε τα μηνύματα της γιορτής των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη, η ελπίδα και η ειρήνη.

  • Επίσκεψη στο Ιωακείμειο Γηροκομείο & στο Ίδρυμα  "Άγιος Κυπριανός" 

Στις 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ΄τάξης με τους συνοδούς καθηγητές τους και με πρωτοβουλία του θεολόγου του σχολείου π. Κούρτη Θεοφάνη, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Πασχόντων "Άγιος Κυπριανός" καθώς και το Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί μοιράστηκαν με τους τρόφιμους την χαρά των ημερών, προσφέροντας χριστουγεννιάτικες κάρτες και ψάλλοντας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. 

  • Συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου σε χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της Αλεξανδρούπολης

"Φέτος λάβαμε μέρος με μεγάλη χαρά σε δύο χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ της πόλης μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μία πανέμορφη εμπειρία. Μέσα από τα τραγούδια μας στείλαμε με τον δικό μας μελωδικό τρόπο τις χριστουγεννιάτικες ευχές μας. Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη μουσικό του σχολείου, κ. Στυλίδη Ειρήνη, που στήριξε την προσπάθειά μας. Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά. Οι μαθητές της χορωδίας του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης."

  • Χριστουγεννιάτικες eTwinning ευχές στην Ευρώπη ... οικολογικά

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είχε τη φετινή χρονιά και οικολογικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του έργου eTwinning  #EcoMissionEuropa και συγκεκριμένα με αφορμή την 5η οικολογική αποστολή του έργου "Grüne Weihnachten' - "Πράσινα Χριστούγεννα" οι ευχές των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου ταξίδεψαν και πάλι σε 10 συνεργαζόμενα σχολεία της Ευρώπης, συνοδευόμενες αυτή τη φορά με χριστουγεννιάτικες οικολογικές ιδέες επαναχρησιμοποίησης. (Δείτε εδώ τα έργα των μαθητών)

Xristougenna eTwinning

  • Γιορτή Χριστουγέννων

Το έτος 2019 έκλεισε με την καθιερωμένη γιορτή στο χώρο του σχολείου, η οποία πλαισιώθηκε με τα μελωδικά ακούσματα  της χορωδίας, παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικες εικόνες, γιορτινά δρώμενα και ευχάριστες εκπλήξεις, μια και ο Άη Βασίλης μοίρασε γλυκά εδέσματα σε όλους. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρκοπούλου Μελπομένη, Κωτούλα Αναστασία, Σταυρίδου Μαρία και Στυλίδη Ειρήνη.

Ευχόμαστε σε όλους ένα ειρηνικό, φωτισμένο  & δημιουργικό Νέο  Έτος 2020!

 

Χάρτης - τοποθεσία

Επικοινωνία

Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

phone 2551031447

fax 2551080411

email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

Email
Θέμα
Μήνυμα
Πόσο κάνει 2+5;

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

           www

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα