ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η Δημοσιογραφική Ομάδα στα Παιδικά Χωριά SOS

Την Τετάρτη, 7 /12/ 2022 η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης. Εκεί μας υποδέχτηκαν εγκάρδια η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός Μαλκοπούλου Σταυρούλα και οι φοιτήτριες του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. Φιλιππή Αριάδνη και Γαβριηλίδου Μαρία που κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση προσφέροντας έργο στα Παιδικά Χωριά SOS.

   

  Η κυρία Μαλκοπούλου μας ενημέρωσε για την ιστορία, τον σκοπό, τη δομή και τη λειτουργία του φιλανθρωπικού σωματείου το οποίο φιλοξενεί παιδιά που δεν μπορούν να μεγαλώσουν στο πλαίσιο της βιολογικής τους οικογένειας. Το κενό αυτό καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Παιδικά Χωριά SOS υπερασπίζοντας τη θεμελιώδη αρχή των δικαιωμάτων του παιδιού: “ Όλα τα παιδιά έχουν αναφαίρετα δικαιώματα ανεξάρτητα από θρησκεία, καταγωγή, χρώμα ή φύλο. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη στέγαση, στη διατροφή, στην περίθαλψη, στην προστασία, στην ελευθερία, στην εκπαίδευση, στη ζεστασιά μιας οικογένειας”. Στη συνέχεια, οι κυρίες Φιλιππή Αριάδνη και Γαβριηλίδου Μαρία εξήγησαν στους μαθητές πώς λειτουργεί το κέντρο Ημέρας για άτομα με ειδικές δεξιότητες και μας παρουσίασαν εικόνες από τις εξαιρετικές δράσεις τους. Η κοινωνική λειτουργός απάντησε πρόθυμα σε ερωτήσεις των μαθητών και τους συγχάρηκε για την προσοχή και τον ενδιαφέρον που επέδειξαν.

  Τα παιδιά προσέφεραν με αγάπη υλικά ζαχαροπλαστικής ενόψει των Χριστουγέννων. Το σημαντικότερο είναι πως μυήθηκαν στον εθελοντισμό και στην προσφορά προς ανθρώπους- κυρίως παιδιά που την έχουν ανάγκη στις μέρες μας. Ευχαριστούμε πολύ για την ζεστή υποδοχή και την εποικοδομητική παρουσίαση .

  Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους!

   

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...