Φωτογραφική έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Επίσκεψη σε φωτογραφική έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Τρίτη, 19/9/2023, οι μαθητές/τριες των τεσσάρων τμημάτων της Γ’ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας με 150 πρωτότυπες φωτογραφίες από την Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία διοργάνωσε ο Συλλόγος Απογόνων Μικρασιατών Ελλήνων Ν. Έβρου “Νικηφόρος Βλεμμύδης” σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Νομαρχείο Έβρου.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε στιγμιότυπα της Σμύρνης πριν, κατά και μετά τον ξεριζωμό, πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο τις μέρες εκείνες, ανθρώπους στο δύσκολο ταξίδι της ξενιτιάς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κύριος Βασίλης Ναζλής, πλαισίωσε αριστοτεχνικά την περιήγηση αφηγούμενος ανέκδοτα ιστορικά γεγονότα, εκθέτοντας πτυχές της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής σκηνής που καθόρισαν την πορεία της ιστορίας και παρουσιάζοντας σημαντικές πληροφορίες για πρόσωπα και  καταστάσεις.

Όσα οι μαθητές/τριες μας άκουσαν, είδαν, βίωσαν θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο δράσης φιλαναγνωσίας η οποία θα ξεκινήσει στη διάρκεια του Α’ τετραμήνου στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και θα επικεντρωθεί στην ανάγνωση του βραβευμένου βιβλίου της Αγγελικής Δαρλάση «Το αγόρι στο θεωρείο» το οποίο έχει θέμα τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την προσωρινή εγκατάστασή τους στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών. Υπεύθυνες της δράσης είναι οι φιλόλογοι Ζηνοβία Μασάλη & Βασιλική Μηταλάκη.

Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν στην πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη του νέου σχολικού έτους η διευθύντρια του σχολείου κ. Ευτέρπη Μπιλιμπίνη,  καθώς και οι εκπαιδευτικοί: Ζηνοβία Μασάλη, Βασιλική Μηταλάκη, Στυλιανή Μοσχονά και Μαρία Τέγου.

 

Έκθεση για τη Μικρασία από zm@5th_gym_axd

Επικοινωνία

Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

phone 2551031447

fax 2551080411

email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

Email
Θέμα
Μήνυμα
Πόσο κάνει 2+5;

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

           www

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Η τοποθεσία του σχολείου μας...