ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων:Ενημερωτική δράση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στα πλαίσια του Β΄ θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Φροντίζω το Περιβάλλον-Κλιματική αλλαγή & Φυσικές καταστροφές» υλοποιείται με τους μαθητές της Β΄τάξης Γυμνασίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ «Πυρκαγιές στα δάση και πλημμύρες στις πόλεις: Σχέση, επιπτώσεις και προτάσεις αντιμετώπισης». Με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχοντας ως στόχο την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών από αρμόδιο φορέα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Ο Αξιωματικός Πυροσβεστικής κ. Περιστέρης Ευάγγελος, ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση που απευθύναμε, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 και μοιράστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς χρήσιμες πληροφορίες και καλές πρακτικές σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

  Αρχικά έγινε αναφορά στο επαγγελματικό προφίλ, στις συνθήκες εργασίας και γενικά στο πολύτιμο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της συνεργασίας και ομαδικότητας για την επιτυχή έκβαση κάθε αποστολής. Ακολούθησε σύντομη επίδειξη της στολής και του απαραίτητου εξοπλισμού κατάσβεσης φωτιάς. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο σχολείο, στο σπίτι είτε σε εξωτερικούς χώρους, ενώ είχαν την ευκαιρία καθ΄όλη τη διάρκεια να θέσουν τις απορίες τους.

  Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον κ. Περιστέρη Ευάγγελο για την πραγματοποίηση της δράσης και εύχεται καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελείται για την ασφάλεια όλων μας.

  Την δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί, κ. Αρβανιτοπούλου Άννα και κ. Δεσλής Δημήτριος.

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...