ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ETWINNING 2O21-2022

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το 5ο Γυμνάσιο συναντά την Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης

 

Το eTwinning ως «η Κοινότητα των Σχολείων στην Ευρώπη»  προάγει την ευρωπαϊκή συνεργασία στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης  μέσω χρήσης εργαλείων ΤΠΕ. Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε συνδυασμό με την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων αποτελούν αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν  κατάλληλα εφόδια και να  ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα του 21ου αιώνα. Με αυτό ως βάση πραγματοποιήθηκε κύκλος εκδηλώσεων παρουσίασης του ευρωπαϊκού δικτύου eTwinning προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς & κηδεμόνες του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, με στόχο:

-Να βελτιωθούν οι διδακτικές /παιδαγωγικές πρακτικές σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα με τη διάχυση καλών πρακτικών στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

-Να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα  για την  συμβολή του δικτύου  eTwinning στην σχολική εκπαίδευση και στη δημιουργία συνεργατικών σχολικών δικτύων μέσω υλοποίησης ευρωπαϊκών έργων. 

-Να αναδειχθούν τρόποι  συνεργασίας σχολείου-οικογένειας με αφορμή την εκπόνηση ευρωπαϊκών έργων.

 • Το έργο μας

  Το έργο μας

 • Παρουσίαση έργου στους γονείς

  Παρουσίαση έργου στους γονείς

 • Ενδοσχολική Επιμόρφωση eTwinning

  Ενδοσχολική Επιμόρφωση eTwinning

 • Ερωτηματολόγιο Εκπαιδευτικών

  Ερωτηματολόγιο Εκπαιδευτικών

  Α. Φάση: Παρουσίαση έργων eTwinning σε εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας

  Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας παρακολούθησαν την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 ενδοσχολική εκδήλωση παρουσίασης έργων eTwinningτα οποία έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και κατά το τρέχον σχ. έτος στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με στόχο την διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών κατά την υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων και τις δυνατότητες επαγγελματικής και επιστημονικής εξέλιξης που προσφέρει το Δίκτυο eTwinning. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τρόποι καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης στο πλαίσιο συνεργασίας εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε τα μέλη της σχολικής κοινότητας να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

  Β. Φάση: Παρουσίαση έργου eTwinning σε μαθητές

  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου «Schul#Storys» του τρέχοντος σχ. έτους στους μαθητές των γερμανόφωνων τμημάτων της Β΄Τάξης, μια και οι θεματικές του έργου αντλήθηκαν από το αντίστοιχο σχολικό εγχειρίδιο σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Κατά την παρουσίαση οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις συνεργατικές δραστηριότητες των συμμαθητών τους, να παρακολουθήσουν την ψηφιακή ξενάγηση των σχολείων-εταίρων, να ενημερωθούν για την σχολική καθημερινότητα στα σχολεία της Ευρώπης και να εξασκηθούν στην Ξένη Γλώσσα με ευχάριστες ασκήσεις που παρήχθησαν, αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία Web 0.2.

  Γ. Φάση: Παρουσίαση έργου eTwinning σε γονείς & κηδεμόνες

  Κατά την ολοκλήρωση του φετινού έργου οι γονείς των συμμετεχόντων μαθητών παρακολούθησαν μετά από πρόσκληση διαδικτυακή παρουσίαση του έργου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Μετά από την ενημέρωση τους για την στοχοθεσία και τις συνεργατικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές και την προβολή του παραχθέντος ψηφιακού περιοδικού, είχαν την δυνατότητα να αναρτήσουν τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους σε ψηφιακό διαδραστικό πίνακα.

  Για μία ακόμη χρονιά το σχολείο μας αποτέλεσε ενεργό μέλος της «Κοινότητας των Σχολείων στην Ευρώπη» χάριν της συνεργασίας όλων των παραγόντων της σχολικής μονάδας και κυρίως λόγω της συνέπειας και εργατικότητας των μαθητών μας.

  Το ψηφιακό περιοδικό του φετινού έργου...

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...