ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Γερμανικά - Φυσική Αγωγή: Δύο μαθήματα  σε μία αποστολή

Στο πλαίσιο δύο διαφορετικών μαθημάτων ( Φυσική Αγωγή και Γερμανικά), μαθητές και μαθήτριες ανέλαβαν υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών να ομορφύνουν με τις δημιουργίες τους το χώρο του σχολείου, εκφράζοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το "δεύτερο σπίτι" τους, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Σημείο συνάντησης της προσπάθειας αυτής ήταν το σχολικό προαύλιο του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. 

"Αθλητικές πινελιές" στο μάθημα Φυσικής Αγωγής

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Φυσικής Αγωγής οι μαθητές /μαθήτριες αποτύπωσαν -σε ειδικά κατασκευασμένα κάδρα στις κερκίδες του προαύλιου χώρου-,  τις ζωγραφιές τους με χρώματα και πολλή φαντασία. Οι δημιουργίες τους αφορούσαν θεματολογία σχετικά με διάφορα  αθλήματα καθώς και τον αθλητισμό στην αρχαιότητα.

"Τα περιστέρια της φιλίας " στο μάθημα Γερμανικής Γλώσσας

Ένας από τους στόχους του φετινού έργου e-Twinning "Sprach-Puzzle "  στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικής Γλώσσας ήταν η παρουσίαση του γλωσσικού αλλά  και πολιτισμικού πλούτου της κάθε  χώρας  που συμμετέχει στο έργο. Γι' αυτόν τον λόγο οι μαθητές/μαθήτριες των συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα, Τσεχία και Γαλλία δημιούργησαν και αντάλλαξαν  αυτοσχέδια περιστέρια ως σύμβολα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, τα οποία "έντυσαν"  σε μορφή κολλάζ λίγο πριν το "ταξίδι στην Ευρώπη" με τις ευχές τους και με χαρακτηριστικές εικόνες και αξιοθέατα της χώρας τους. 

Η ελληνική ομάδα με τους μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων Α4-Α5 του σχολείου μας  υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τις δημιουργίες των συμμαθητών τους και επέλεξαν για την παρουσίαση  των συνεργατικών εργασιών τους έναν πρωτότυπο τρόπο. Διακόσμησαν ένα από τα πανέμορφα δέντρα της σχολικής αυλής με τα "Περιστέρια της φιλίας, του πολιτισμού, των ευχών".

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Αρβανιτοπούλου Άννα (ΠΕ07)  και κ. Δεσλής Δημήτρης (ΠΕ011) ευχαριστούν θερμά την υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου μας κ.Φωτεινή Μαρουφίδου για την ενθουσιώδη και ουσιαστική υποστήριξη της προσπάθειάς τους.

 

 

Γερμανικά-Φυσική Αγωγή 2023-24 από Anna Arv

Επικοινωνία

Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

phone 2551031447

fax 2551080411

email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

Email
Θέμα
Μήνυμα
Πόσο κάνει 2+5;

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

           www

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

Διαβάστε περισσότερα

Η τοποθεσία του σχολείου μας...