ΕΝΗΜΕΡΩTIKEΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ -2019

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 Οι μαθητές ενημερώνονται για τα Λύκεια

Λίγος καιρός έμεινε για τους τριτοετείς μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης πριν αλλάξουν και πάλι σχολείο. Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο λοιπόν; Κι αν κλίνουν προς τα ΕΠΑΛ, στο 1ο ή στο 2ο ; Μεγάλες αποφάσεις για μικρούς μαθητές… Γι’ αυτό λοιπόν, για άλλη μια φορά υπήρξε φροντίδα να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις επιλογές και τις προοπτικές τους. Η ενημέρωση είχε τρία μέρη:

  Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019 ήρθαν στο σχολείο μας ο υποδιευθυντής Ε.Κ. κ Σακαλής Αναστάσιος (ΠΕ86) και η υπεύθυνη Τομέα Ε.Κ. Δομικών Έργων & Εφαρμοσμένων Τεχνών Ιακώβου Ιωάννα (ΠΕ89) έχοντας ετοιμάσει μια ενδελεχή παρουσίαση για τη δομή των ΕΠΑΛ, αλλά και τις επαγγελματικές δυνατότητες που αυτά προσφέρουν στους αποφοίτους τους. Ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές ο οποίος έδωσε απάντηση σε πολλές απορίες τους.

  Τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη 2019 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και περιηγήθηκαν στα εργαστήρια και στους χώρους των αντίστοιχων σχολείων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους εν δράσει και έλαβαν πλούσια ανατροφοδότηση.

  Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019 στο σχολείο κι ανά τμήμα η υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. κ. Μοσχοβία Λαμπρακάκη μίλησε στους μαθητές δίνοντας τους περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο τύπους λυκείων. Στο οικείο περιβάλλον του τμήματός τους οι μαθητές μπόρεσαν να θέσουν περισσότερες ερωτήσεις και να διατυπώσουν με μεγαλύτερη άνεση τους προβληματισμούς τους.

  Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των ενημερωτικών δράσεων για τις επιλογές μετά το Γυμνάσιο με την ελπίδα να βοήθησε τους μαθητές να αποσαφηνίσουν τις προτιμήσεις τους και τις μελλοντικές τους επαγγελματικές προσδοκίες.

  Επικοινωνία

  Map Γεωργ. Καρτάλη 10, 68132, Αλεξανδρούπολη

  phone 2551031447

  fax 2551080411

  email mail@5gym-alexandr.evr.sch.gr

  Email
  Θέμα
  Μήνυμα
  Πόσο κάνει 2+5;

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

             www

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Εκπαιδευτικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Χρήσιμες Ιστοσελίδες Τοπικού Ενδιαφέροντος

  Προτείνουμε τις παρακάτω ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος:

  Διαβάστε περισσότερα

  Η τοποθεσία του σχολείου μας...